Wist je dat hoewel cherrytomaten klein zijn, ze een hoger vitaminegehalte hebben dan de gewone tomaat? Zo bevatten ze een hoog gehalte bètacaroteen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
500 gram
Kruimige aardappelen
2 stuk(s)
Kleine rode ui
375 gram
Rode cherrytomaten
40 gram
Veldsla
2 stuk(s)
Boomstammetje
(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose)Kan bevattenSoja, Selderij, Ei, Mosterd)⅔ stuk(s)
Prei
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
3 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))5 tl
Mosterd
1 tl
Witte balsamicoazijn
2 tl
Suiker
scheutje
Melk
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Breng ruim water met 1/4 groentebouillonblokje aan de kook in een pan met deksel. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de kleine rode ui. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de veldsla grof en de prei in dunne ringen.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Roerbak de rode ui 2 minuten. Voeg de prei toe en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens de cherrytomaten toe en stoof het geheel 5 minuten. Voeg per persoon: 2 tl mosterd, 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1 tl suiker toe. Roer door tot er een egale saus ontstaat en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de overige roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de boomstammetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en bak de boomstammetjes, afgedekt, nog 13 - 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Stamp ondertussen de aardappelen grof met een aardappelstamper en voeg de overige mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Roer de veldsla door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stoemp over de borden en serveer met de boomstammetjes. Schenk de saus met cherrytomaten en prei over het vlees.