HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBoomstammetje Met Veldslastoemp
topBanner
Boomstammetje met veldslastoemp

Boomstammetje met veldslastoemp

met gestoofde cherrytomaten en prei

Lees meer

Wist je dat hoewel cherrytomaten klein zijn, ze een hoger vitaminegehalte hebben dan de gewone tomaat? Zo bevatten ze een hoog gehalte bètacaroteen.

Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Kruimige aardappelen

2 stuk(s)

Kleine rode ui

375 gram

Rode cherrytomaten

40 gram

Veldsla

2 stuk(s)

Boomstammetje

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose)Kan bevattenSoja, Selderij, Ei, Mosterd)

⅔ stuk(s)

Prei

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 tl

Mosterd

1 tl

Witte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3185 kJ
Energie (kcal)761 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels10 g
Eiwitten26 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Steelpan
Keukenpapier
Aardappelstamper
Koekenpan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Breng ruim water met 1/4 groentebouillonblokje aan de kook in een pan met deksel. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de kleine rode ui. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de veldsla grof en de prei in dunne ringen.

2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Roerbak de rode ui 2 minuten. Voeg de prei toe en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens de cherrytomaten toe en stoof het geheel 5 minuten. Voeg per persoon: 2 tl mosterd, 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1 tl suiker toe. Roer door tot er een egale saus ontstaat en breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit de overige roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de boomstammetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en bak de boomstammetjes, afgedekt, nog 13 - 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Stamp ondertussen de aardappelen grof met een aardappelstamper en voeg de overige mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Roer de veldsla door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de stoemp over de borden en serveer met de boomstammetjes. Schenk de saus met cherrytomaten en prei over het vlees.