Boomstammetje met perenmoes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boomstammetje met perenmoes

Boomstammetje met perenmoes

met geroosterde aardappelen en witloofsalade

In dit gerecht maak je zelf perenmoes. De zoete perenmoes is verassend lekker in combinatie met de bittere smaak van witloof.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Witloof

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Peer

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Suiker

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)941 kcal
Energie (kJ)3936 kJ
Vetten55.4 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten85.5 g
waarvan suikers30 g
Vezels11.7 g
Eiwitten24.2 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Dunschiller
Steelpan met deksel
Steelpan met deksel
Saladekom

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en snijd doormidden. Meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Boomstammetje bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het boomstammetje in 3 - 4 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en bak het boomstammetje, afgedekt, nog 13 - 15 minuten, of tot hij gaar is.

Perenmoes maken
3

Schil de peer of was grondig. Verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes. Voeg de blokjes toe aan een steelpan met deksel. Voeg per persoon: 50 ml water en 1/2 el suiker toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 - 14 minuten op laag vuur koken. Haal de pan van het vuur en prak de peer grof met een vork. Bewaar de perenmoes tot serveren met het deksel op de pan.

Witloof snijden
4

Snijd de onderkant van de witloofstronken en snijd de witloof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de witloof in zeer fijne reepjes.

Witloofsalade maken
5

Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl extra vierge olijfolie met de mayonaise. Voeg de witloof toe en breng goed op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de witloofsalade over de borden. Schep de krieltjes en het boomstammetje op de borden. Serveer met de perenmoes.

Tip: Peer is niet alleen lekker, het bevat ook nog eens bijzonder veel vezels. Met 1 peer zit je al op ongeveer 1/6 van de ADH. Een lekkere en gezonde toevoeging aan je maaltijd dus.