Blueberry cheesecake-pancakes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Blueberry cheesecake-pancakes

Blueberry cheesecake-pancakes

met roomkaasvulling en warme bosbessensaus

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Door de opgeklopte eieren en het bakpoeder in het beslag zijn deze Amerikaanse pannenkoeken extra luchtig!

Labels:
Recept
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Ei

250 ml

Biologische boeren karnemelk

80 gram

Roomkaas

150 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

½ zakje(s)

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

30 gram

Bosbessenconfituur

(Kan bevatten Pinda's, Noten)

125 gram

Blauwe bessen

1 stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

2 el

Suiker

½ tl

Zout

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)690 kcal
Energie (kJ)2885 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten93.6 g
waarvan suikers35.8 g
Vezels8.1 g
Eiwitten24 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Garde
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Steelpan

Instructies

1
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Pers vervolgens de citroen uit boven een kleine kom.
  • Kluts de eieren in een kom.
  • Voeg 250 ml karnemelk en 1 el citroensap toe aan de eieren en klop alles luchtig met een garde (zie Tip).
  • Weeg 150 g bloem af. Voeg de bloem, 1/2 zakje bakpoeder, 1/2 tl zout en 1 el suiker toe aan een andere kom.

Tip: Het is luchtig genoeg zodra er veel luchtbellen zichtbaar zijn.

2
  • Spatel het ei-karnemelk-mengsel door het droge bloemmengsel.
  • Voeg de roomkaas geleidelijk toe, in kleine stukken van ongeveer 1/2 tl, en roer voorzichtig door het beslag zodat de stukken roomkaas intact blijven.
  • Bewaar eventueel wat roomkaas om de pancakes mee te garneren.
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Schenk een soeplepel beslag in de pan (zie Tip). Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Herhaal tot het beslag op is. Voeg indien nodig tussendoor extra zonnebloemolie toe aan de koekenpan

Tip: Let op: je bakt kleine pannenkoeken - deze kan je hoger stapelen.

4
  • Voeg ondertussen de jam en de helft van de bosbessen toe aan een steelpan met 4 el water en 1 el suiker.
  • Laat 4 - 5 minuten sudderen op middelhoog vuur tot er stroperige saus ontstaat.
  • Stapel de cheesecake-pancakes op een bord, giet de bosbessensaus eroverheen en garneer met de eventueel overgebleven roomkaas.
  • Serveer met de overige bosbessen en garneer naar smaak met de citroenrasp.