topBanner
Bloemkoolsteak met blauwekaas-topping

Bloemkoolsteak met blauwekaas-topping

met rozemarijn-aardappeltjes en gerookte champignons

Lees meer

Wist je dat Danablu een beschermde status heeft? Het mag enkel in Denemarken gemaakt worden, van Deense koemelk.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:CaloriebewustVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Gerookt paprikapoeder

1 takje(s)

Verse rozemarijn

300 gram

Halfkruimige aardappelen

1 stuk(s)

Bloemkool

10 gram

Verse bladpeterselie

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 tl

Midden-Oosterse kruidenmix

50 gram

Danablu

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Walnootstukjes

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

2.5 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2844 kJ
Energie (kcal)680 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers3.0 g
Vezels12 g
Eiwitten19 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Staafmixer
Hoge kom
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de champignons in vieren. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de champignons in een kom met de knoflook en per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl gerookt paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

2

Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Was de aardappelen en snijd in parten. Meng in een kom de aardappel met de rozemarijn en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verspreid over de helft van een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappelen 15 minuten in de oven. Schep de aardappelen dan om en leg de champignons ernaast. Bak samen nog 15 - 25 minuten in de oven.

3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd 2 dikke plakken van 2 cm uit het midden van de bloemkool. De stam van de bloemkool blijft eraan zodat de roosjes er niet afvallen. Bewaar de bloemkool 'steaks' apart. Snijd de rest van de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in 10 - 12 minuten gaar, giet af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit per persoon: 1/4 el olijfolie en 1/4 el roomboter in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bestrooi de bloemkoolsteak met peper en zout en leg, zodra de olie goed heet is, voorzichtig in de pan. Bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Verlaag het vuur, dek de pan af en laat de bloemkoolsteak nog 8 - 10 minuten garen. Keer halverwege om en bestrooi met nog wat zwarte peper.

5

Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn. Meng de gekookte bloemkoolroosjes, de helft van de bladpeterselie en per persoon 50 ml slagroom en 1 tl Midden-Oosterse kruiden in een hoge kom. Pureer met een staafmixer tot een gladde, dikke saus. Doe de puree terug in de pan met deksel en houdt op laag vuur warm tot het gerecht klaar is. Breng goed op smaak met peper en zout.

6

Verbrokkel de danablu en meng in een kleine kom met de overige bladpeterselie, de walnoten en de champignons tot een topping. Verdeel de bloemkoolpuree over de borden en leg de bloemkoolsteak erop. Serveer met de aardappelen en schep de blauwekaas-topping over de bloemkoolsteaks. Garneer met de overige Midden-Oosterse kruiden.