Skip to main content
Geroosterde bloemkool met zelfgemaakte salsa verde
Geroosterde bloemkool met zelfgemaakte salsa verde

Geroosterde bloemkool met zelfgemaakte salsa verde

met freekeh-linzensalade

Met dit recept tover je 288 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Plantaardig

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Bruine snelkookrijst

185 gram

Bloemkool

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

¼ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse koriander

¼ pak(ken)

Linzen

10 gram

Pompoenpitten

10 gram

Rozijnen

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

100 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1.25 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3417 kJ
Energie (kcal)817 kcal
Vetten41.3 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten83.7 g
waarvan suikers10 g
Vezels14.9 g
Eiwitten21.5 g
Zout1.5 g
Potassium150 mg
Calcium123.7 mg
Iron3.6 mg

Benodigdheden

Pan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Hoge kom
Staafmixer
Koekenpan
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel.
  • Kook de freekeh in 20 minuten gaar op middelhoog vuur (zie Tip). Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken in een vergiet.

Tip: Freekeh heeft een harde korrel, deze blijft hard tijdens het koken.

Bloemkool roosteren
2
  • Snijd 1 plak van 1.5 - 2 cm dik per persoon van de bloemkool.
  • Snijd of breek de overige bloemkoolroosjes en leg deze samen met de bloemkoolplakken op een bakplaat met bakpapier.
  • Meng 1/2 el olijfolie per persoon en de Peruaanse kruiden in een kleine kom. Verdeel de olijfolie met Peruaanse kruiden over de bloemkoolplakken en bloemkoolroosjes.
  • Rooster de bloemkool 15 - 20 minuten in de oven.
Salsa verde maken
3
  • Pluk de blaadjes munt van de takjes.
  • Snijd de citroen in partjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Mix in een maatbeker een salsa verde van de muntblaadjes, de bladpeterselie, de koriander, de extra vierge olijfolie en per persoon: 1/4 knoflookteen en 1 el citroensap per persoon met een staafmixer of keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout.
Pitten en noten roosteren
4
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten en geschaafde amandelen in 1 - 2 minuten goudbruin, of tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Giet ondertussen de linzen af in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
Freekeh afmaken
5
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de linzen, de ras el hanout, de overige knoflook en het overige bouillonblokje toe aan de koekenpan en bak 1 minuut.
  • Voeg de spinazie toe en bak 1 minuut mee, of tot de spinazie licht is geslonken.
  • Roer de linzen en spinazie door de freekeh.
Serveren
6
  • Verdeel de freekeh-linzensalade over de borden en leg de bloemkoolsteak erbovenop.
  • Besprenkel met het kruidenmengsel.
  • Garneer het gerecht met de pompoenpitten en geschaafde amandelen, de overige bloemkool en 1 citroenpartje per persoon.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen