HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKerstkoekjes Met Witte Chocolade
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Kerstkoekjes met witte chocolade

Kerstkoekjes met witte chocolade

met cranberry's en pistachenoten | +/- 20 stuks

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Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Bak zelf deze Amerikaanse klassieker met leuke kerst-twist!

Allergenen:EierenTarweGlutenMelk (inclusief lactose)PistachenotenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten

Voor 2 personen

Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon

Voor 2 personen

0.12 stuk(s)

Eieren

(BevatEieren)

20 gram

Tarwebloem

(BevatTarwe, Gluten)

15 gram

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2.5 gram

Gedroogde veenbessen

(Kan bevattenSesamzaad, Pinda's, Noten)

2 gram

Pistachenoten

(BevatPistachenotenKan bevattenSesamzaad, Pinda's, Noten)

10 gram

Witte chocolade druppels

(BevatMelk (inclusief lactose), Soja)

0.1 zakje(s)

Speculaaskruiden

Zelf toevoegen

0.1 gram

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)562 kJ
Energie (kcal)134 kcal
Energie (kJ)562 kJ
Energie (kcal)134 kcal
Vetten9.0 g
Vetten9.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten11 g
Koolhydraten11 g
waarvan suikers4.0 g
waarvan suikers4.0 g
Vezels0.69 g
Vezels0.69 g
Eiwitten2 g
Eiwitten2 g
Zout0.0 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
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Grote kom
Film plastique
Bakplaat met bakpapier
Kom
Kleine steelpan
Instructies
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1

Séparez le blanc du jaune d'oeuf. Dans le grand bol, mélangez le jaune d'œuf avec la farine, les épices pour spéculoos, le sucre et le beurre jusqu'à ce que la pâte ait une texture granuleuse. Pétrissez-la ensuite en un tout uniforme et formez-en une boule. Enveloppez la pâte dans du film alimentaire et réservez-la au réfrigérateur 30 minutes.

2

Préchauffez le four à 175°C. Saupoudrez un peu de farine sur le plan de travail ou le comptoir. Étalez la pâte sur une épaisseur d'environ 1/2 cm. Découpez des biscuits dans la pâte en forme de sapins de Noël et de cannes à sucre. Pétrissez à nouveau le reste de pâte en boule, étalez et répétez l'opération jusqu'à ce que toute la pâte ait été utilisée.

Tip: Gebruik eventueel koekvormpjes als je deze in huis hebt.

3

Placez les biscuits sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Laissez suffisamment d'espace entre les biscuits. Enfournez les biscuits 15 à 20 minutes. Laissez-les complètement refroidir avant de les décorer. Pendant ce temps, concassez finement les pistaches et les cranberries.

Tip: Passen niet alle koekjes op één bakplaat? Bak ze dan in meerdere rondes.

4

Faites fondre les pépites de chocolat au bain-marie : portez un peu d'eau à ébullition dans la petite casserole. Placez les pépites de chocolat dans le bol résistant à la chaleur (d'un diamètre plus grand que celui de la casserole). Placez le bol sur le dessus de la casserole, en vous assurant qu'il ne touche pas l'eau. Laissez fondre les pépites de chocolat en remuant. Retirez le bol de la casserole et laissez-le refroidir légèrement. Décorez les biscuits avec le chocolat blanc. Garnissez les sapins de Noël de pistaches concassées et les cannes à sucre de cranberries.