Bietencarpaccio met geitenkaas-sinaasappelcrème
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bietencarpaccio met geitenkaas-sinaasappelcrème

Bietencarpaccio met geitenkaas-sinaasappelcrème

Voorgerecht | 2 porties | Walnoten & veldsla

Zet binnen een handomdraai deze vegetarische carpaccio op tafel!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

500 gram

Gekookte rode bieten

1 stuk(s)

Handsinaasappel

125 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Walnoten

40 gram

Veldsla

8 ml

Olijfolie met citroen

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)459 kcal
Energie (kJ)1920 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten24 g
waarvan suikers19 g
Vezels10.7 g
Eiwitten16 g
Zout1 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Hoge kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

1

Snijd de bieten in zeer dunne plakken (zie Tip). Snijd de sinaasappel in de lengte doormidden. Pers een helft uit. Snijd van de andere helft de partjes los van de schil om mee te garneren. Gebruik hiervoor een scherp mesje. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees los langs de vliesjes. Hak de walnoten grof.


Tip: Gebruik hiervoor eventueel een dunschiller of kaasschaaf.

2

Voeg 100 g geitenkaas en het sinaasappelsap toe aan een hoge kom. Bewaar de overige geitenkaas voor de garnering. Pureer tot een glad geheel met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Meng in een saladekom de veldsla met zwarte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

4

Smeer de geitenkaas-sinaasappelcrème uit over 2 platte borden. Verspreid de plakken rode biet over de crème en besprenkel met de citroenolie. Leg een handje veldsla in het midden. Verdeel de overige geitenkaas in kleine brokjes. Garneer de bordjes met de walnoten, sinaasappelpartjes en geitenkaas.