HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBiefstukreepjes In Zoet Pittige Chilisaus
topBanner
Biefstukreepjes in zoet-pittige chilisaus

Biefstukreepjes in zoet-pittige chilisaus

met noedels, wokgroente en pinda's

Supersnel
Lees meer

Dit gerecht staat supersnel op tafel omdat wij zowel de groentemix als de gember, knoflook en rode peper alvast voor je hebben gesneden!

Labels:Lekker snelFamilieLekker snelFamilie
Allergenen:SojaGlutenTarwePinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Biefstukreepjes

40 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

400 gram

Groentemix: Paprika, Prei, Peen en Kool

(Kan bevattenSelderij)

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

2 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

½ stuk(s)

Limoen

20 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)

200 gram

Noedels

(BevatGluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3391 kJ
Energie (kcal)810 kcal
Energie (kJ)3391 kJ
Energie (kcal)810 kcal
Vetten24.0 g
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten106 g
Koolhydraten106 g
waarvan suikers22.0 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels8.99 g
Vezels8.99 g
Eiwitten39 g
Eiwitten39 g
Zout4.0 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Wok
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en dep ze droog met keukenpapier (zie Tip).
  • Snijd de limoen in kwartjes en hak de pinda's grof.

Tip: Het beste kun je de biefstukreepjes al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

2
  • Verhit opnieuw 1/2 el zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Voeg de gember, knoflook, rode peper (s) en de oosterse groentemix toe. Roerbak 3 minuten.
  • Voeg vervolgens de zoet-pittige chilisaus, zoete Aziatische saus en sojasaus toe (zie Tip).
  • Meng en verhit de saus 2 minuten.

Tip: (s) Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder van de rode-pepermix of houd apart. Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

3
  • Voeg ondertussen de noedels toe aan de pan met kokend water.
  • Kook afgedekt in 3 minuten beetgaar. Roer de noedels af en toe los tijdens het koken. Giet af en voeg de noedels direct toe aan de wok (anders gaan ze aan elkaar plakken).
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie op hoog vuur in de koekenpan. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstukreepjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstukreepjes mogen nog rosé zijn vanbinnen (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Bak de biefstukreepjes kort voor rosé vlees of langer voor doorbakken vlees. De biefstukreepjes zijn snel gaar, dus bak ze niet te lang voor een mals resultaat.

4
  • Verdeel de noedels met groenten over de borden en leg de biefstukreepjes erop.
  • Knijp een partje limoen uit boven elk bord.
  • Garneer met de pinda's.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan vitamine E en magnesium? Een handje levert je al 20% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van beide.