BBQ-plank met Brandt&Levie worst en kipdrumsticks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-plank met Brandt&Levie worst en kipdrumsticks

BBQ-plank met Brandt&Levie worst en kipdrumsticks

met portobello, maiskolf en tomatentapenade met broodje

Een geslaagde barbecue vraagt om gloeiend hete kooltjes én timing. Bekijk goed de kooktijden van het recept, en leg de groente langs de rand van het rooster zodat ze niet verbranden.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1491 kcal
Energie (kJ)6238 kJ
Vetten107 g
waarvan verzadigd32 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers17 g
Vezels12.2 g
Eiwitten66 g
Zout6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de roomboter uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de maiskolf 10 minuten (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Meng in een kleine kom de rode ui met cheddar en de helft van de knoflook. Meng in een ander kleine kom de rest van de knoflook met de roomboter.

Tip: Om het simpeler te maken kun je de mais ook enkel in de oven garen, houd dan een oventijd van 30 minuten aan.

Portobello vullen
2
  • Leg de portobello's in een ovenschaal en breng op smaak met peper en zout.
  • Besprenkel met 1 tl olijfolie per portobello. Vul de portobello's met het cheddarmengsel.
  • Leg elke voorgekookte maiskolf op 1 stuk aluminiumfolie per persoon en besmeer met knoflookboter, peper en zout.
  • Pak de kolf in en bak, samen met de portobello 18 - 20 minuten in de oven.
Vlees bakken
3
  • Snijd de kipdrumsticks op 2 plekken in tot het bot. Verhit 2 hapjespannen met deksel op middelhoog vuur en verhit in beide pannen 1/2 el zonnebloemolie per persoon.
  • Wrijf de kipdrumsticks in met de Mexicaanse kruiden.
  • Bak in 1 pan de kipdrumsticks rondom in 3 - 4 minuten aan. Bak in de andere pan de varkensworst in dezelfde tijd aan. Dek beide pannen af, verlaag het vuur en laat, 15 - 18 minuten zachtjes garen (zie Tip).
  • Draai af en toe om zodat alle kanten bruinen.

Tip: Zet het vuur lager wanneer de worst of kipdrumsticks te snel garen. Het vlees blijft malser bij lager vuur.

Saus maken
4
  • Leg het bierbostelbroodje bij de maiskolf en portobello in de oven en bak 8 - 10 minuten mee.
  • Snijd de peterselie en bieslook apart van elkaar fijn.
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met mayonaise en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
Brood besmeren
5
  • Snijd het bierbostelbroodje in plakken en besmeer met de tomatentapenade.
Serveren
6
  • Leg de kipdrumsticks, varkensworst, portobello en maiskolf op een grote plank. Pas op voor de hete stoom die uit het pakketje komt.
  • Bestrooi de mais met de bieslook. Serveer met de saus en de plakjes brood met tapenade.