Bao bun met sticky varkenshaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bao bun met sticky varkenshaas

Bao bun met sticky varkenshaas

met zoetzuur en paksoi in vissaus

Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Bao broodje

(Bevat Tarwe)

⅓ stuk(s)

Komkommer

75 gram

Gesneden spitskool

½ stuk(s)

Paksoi

1.25 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 bosje(s)

Lente-ui

10 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

Varkenshaas

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1.5 el

Wittewijnazijn

1 el

Bruine basterdsuiker

naar smaak

Peper en zout

10 gram

Bloem

1 tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)436 kcal
Energie (kJ)1825 kJ
Vetten31.8 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten29.2 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels4.4 g
Eiwitten5.5 g
Zout0 g

Benodigdheden

Grote kom
Hapjespan met deksel
Kleine kom
Bord
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden, bak de bao broodjes 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de komkommer in dunne repen zodat ze makkelijk in de bao's passen. Meng in een grote kom de suiker, 3 el wittewijnazijn per persoon en een snuf zout. Voeg de gesneden spitskool en de komkommerrepen toe, roer goed om en laat intrekken tot serveren.

Paksoi bereiden
2

Halveer de paksoi in de lengte in stukken van ongeveer 10 cm. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de paksoi 3 minuten. Voeg de vissaus toe en laat, afgedekt, 10 minuten stoven.

Tip: Is de paksoi eerder klaar dan het vlees? Houd dan op laag vuur warm tot serveren. Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de vissaus en de helft van de sojasaus.

Varkenshaas voorbereiden
3

Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het groene deel apart van het witte deel. Meng in een kleine kom de bruine suiker met sojasaus en sesamolie. Snijd de varkenshaas in dunne plakken en wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Wentel de plakken door de bloem zodat alle kanten een dun laagje bloem hebben.

Varkenshaas bakken
4

Verhit ondertussen 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de varkenshaasplakken erin en bak 1 minuut per kant (zie TIP). Zorg dat er genoeg ruimte is in de pan om de plakken naast elkaar te leggen, om ze vervolgens kort dicht te schroeien. Als de pan te klein is, kun je dit in meerdere keren doen.

Tip: Het vlees hoeft nog niet gaar te zijn, het gaat erom dat ze kort zijn aangebakken.

Sticky vulling maken
5

Voeg de gember, knoflook en het wit van de bosui toe aan de pan van het varkensvlees en bak 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de saus en 2 el water per persoon toe. Breng aan de kook en voeg de plakken varkenshaas toe zodra de saus begint te borrelen. Roer regelmatig door tot de saus verdikt en om het vlees begint te plakken.

Serveren
6

Snijd de koriander grof. Vul de Bao's met een beetje zoetzuur en het varkensvlees. Garneer met het groen van de bosui en de koriander. Serveer met de paksoi en het overige zoetzuur. Bestrooi de paksoi met sesamzaad.