Bananenbrood met walnoten en kokos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bananenbrood met walnoten en kokos

Bananenbrood met walnoten en kokos

au noix et à la noix de coco râpée

Labels:
Recept

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur
Oventijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

⅗ stuk(s)

Banaan

10 gram

Walnoten

80 gram

Bananenbroodmix

6 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

⅗ el

Zonnebloemolie

25 ml

Water

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)88 kcal
Energie (kJ)369 kJ
Vetten5.6 g
waarvan verzadigd2.2 g
Koolhydraten8 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels1.2 g
Eiwitten0.6 g
Zout0 g

Benodigdheden

Cakeblik met een lengte van 25 cm
Cakeblik met een lengte van 25 cm

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 160 graden. Prak 2 bananen (zie TIP) fijn met een vork. Snijd de derde banaan in de lengte doormidden en leg apart. Hak de walnoten grof. Vet een rechthoekig cakeblik in, of bekleed de binnenkant met bakpapier.

Tip: Hoe bruiner en rijper de bananen, hoe zoeter de cake. Je kunt je bananen sneller laten rijpen door ze in de buurt van een avocado te leggen of ze in een krant te wikkelen.

Beslag maken
2

Meng in een grote kom de geprakte bananen met de bananenbroodmix, 3 el zonnebloemolie en 130 ml water. Mix het geheel met een garde of handmixer tot een egaal beslag. Voeg de gehakte walnoten en 2/3 van de kokosrasp toe en meng goed.

Bananenbrood  bakken
3

Giet het beslag in het cakeblik. Leg de twee halve stukken banaan bovenop en druk ze een beetje in het beslag. Ze moeten nog wel zichtbaar zijn. Bak het bananenbrood 45 - 55 minuten in de oven.

Serveren
4

Controleer of het bananenbrood klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er droog uit? Dan is het bananenbrood klaar! Haal het uit de oven en laat het bananenbrood 15 minuten afkoelen in het blik. Garneer met de overige kokosrasp en snijd in plakken.

Tip: Wil je de volgende dag weer warm bananenbrood? Toast de plakken even in een broodrooster, of warm ze kort op in de oven.