HelloFresh
topBanner
Bananenbrood met blauwe bessen

Bananenbrood met blauwe bessen

+/- 10 plakken | Bak het zelf met verse ingrediënten

Lees meer

.

Allergenen:Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd60 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten

voor 2 personen

Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon

voor 2 personen

3 stuks

Banaan

400 g

Cakemix

(BevatGlutenbevattende granen, Traces of Egg, Traces of Nuts, Traces of Sesame, Traces of Milk, Traces of Soya, Kan sporen van allergenen bevatten)

125 g

Blauwe bessen

130 ml

Water

Zelf toevoegen

3 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)828 kJ
Energie (kcal)198 kcal
Vetten5.0 g
waarvan verzadigd1.0 g
Koolhydraten33 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels1 g
Eiwitten4 g
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 160 graden. Prak 2 bananen fijn met een vork. Snijd de derde banaan in de lengte doormidden en leg apart. Vet een rechthoekig cakeblik in, of bekleed de binnenkant met bakpapier.

2

Meng in een grote kom de geprakte bananen met de bananenbroodmix, 3 el zonnebloemolie en 130 ml water. Mix het geheel met een garde of handmixer tot een egaal beslag. Voeg de blauwe bessen toe en meng goed.

3

Giet het beslag in het cakeblik. Leg de twee halve stukken banaan bovenop en druk ze een beetje in het beslag. Ze moeten nog wel zichtbaar zijn. Bak het bananenbrood 45 - 55 minuten in de oven.

4

Controleer of het bananenbrood klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er droog uit? Dan is het bananenbrood klaar! Haal het uit de oven en laat het bananenbrood 15 minuten afkoelen in het blik. Snijd in plakken en serveer.