Bananenbrood met blauwe bessen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bananenbrood met blauwe bessen

Bananenbrood met blauwe bessen

+/- 10 plakken | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Bak deze week zelf bananenbrood, met blauwe bessen als twist.

Labels:
Recept

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur
Oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

⅗ stuk(s)

Banaan

80 gram

Bananenbroodmix

5 gram

Blauwe bessen

Zelf toevoegen

⅗ el

Zonnebloemolie

25 ml

Water

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)188 kcal
Energie (kJ)786 kJ
Vetten9 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten24 g
waarvan suikers14 g
Vezels2.2 g
Eiwitten2 g
Zout0 g

Benodigdheden

Cakeblik met een lengte van 25 cm
Cakeblik met een lengte van 25 cm

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 160 degrés. Écrasez 2 bananes finement à la fourchette. Coupez la troisième en deux dans le sens de longueur. Réservez-la. Graissez le moule à cake ou recouvrez-en l'intérieur de papier sulfurisé.

Tip: Hoe bruiner en rijper de bananen, hoe zoeter de cake. Je kunt je bananen sneller laten rijpen door ze in de buurt van een avocado te leggen of ze in een krant te wikkelen.

Préparer la pâte
2

Dans le grand bol, ajoutez les bananes écrasées à la préparation pour banana bread, 3 cs d'huile de tournesol et 130 ml d'eau. Mélangez bien le tout à l'aide d'un fouet ou d'un mixeur à main jusqu'à obtention d'une pâte homogène. Ajoutez les myrtilles et mélangez bien.

.
3

Versez le mélange dans le moule à cake. Disposez les deux moitiés de banane dessus en les faisant légèrement pénétrer dans la pâte. Elles doivent rester visibles. Enfournez le banana bread 45 à 55 minutes.

.
4

Vérifiez que le banana bread est prêt en le piquant avec un pic à brochette. S'il reste sec, le banana bread est cuit ! Sortez-le du four et laissez-le refroidir 15 minutes dans le moule. Coupez-le en tranche.

Tip: Wil je de volgende dag weer warm bananenbrood? Toast de plakken even in een broodrooster, of warm ze kort op in de oven.