topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baguette Caprese

Baguette Caprese

2 porties | met pesto, mozzarella en vers basilicum

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Caprese is de combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum. Wij hebben deze klassieke drie-eenheid gebruikt om er een heerlijk broodje van te maken!

Labels:
Recept
Allergenen:
Tarwe
Gerst
Rogge
Sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

50 gram

Pesto genovese

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

2 bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Tomaat

10 gram

Vers basilicum

40 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)845 kcal
Energie (kJ)3535 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd18.4 g
Koolhydraten65.2 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels6.7 g
Eiwitten36.9 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Scheur de mozzarella in stukken en snijd de tomaat in plakken. Snijd het basilicum in reepjes.

2

Bak de demi-baguette 6 minuten in de oven. Houd je van een een warm broodje? Besmeer de demi-baguette dan eerst met de pesto en beleg met de tomaat, mozzarella en het verse basilicum. Leg de belegde baguette op een bakplaat met bakpapier en bak 6 minuten in de oven. Ga daarna verder met de volgende stap.

3

Meng ondertussen in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Voeg de slamix toe en meng met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de baguette open, als je deze nog niet hebt belegd, en besmeer met de groene pesto. Beleg vervolgens met de salade, tomaat, mozzarella en het verse basilicum. Besprenkel met de crema di balsamico en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.