HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAziatische Surf & Turf: Zoet Pittige Chili Garnalen En Krokante Kip
topBanner
Aziatische surf & turf: zoet-pittige chili-garnalen en krokante kip

Aziatische surf & turf: zoet-pittige chili-garnalen en krokante kip

met paddenstoelen, zoetzure komkommer en chili-mayonaise

Bourgondisch
Lees meer

Surf & Turf combineert iets van de zee (surf) met iets van de aarde (turf). Dit gerecht is zeer bekend in onder andere Amerika, Canada en Australië.

Allergenen:EiMosterdGlutenbevattende granenSojaSchaaldierenSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

3 stuk(s)

Knoflookteen

4 stuk(s)

Bosui

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

200 gram

Kipfilethaasjes

50 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

150 gram

Jasmijnrijst

350 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

260 gram

Grote garnalen

(BevatSchaaldieren)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

4 el

Zonnebloemolie

3 el

Wittewijnazijn

2 el

Suiker

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4578 kJ
Energie (kcal)1094 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten102 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels6 g
Eiwitten61 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Diep bord
Ovenschaal
Saladekom
Keukenpapier
Schuimspaan
Bord
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het witte gedeelte van de bosui in stukken van 2 - 3 cm. Snijd het groene gedeelte in fijne ringen en bewaar apart. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd vervolgens in dunne halve maantjes.

2

Meng in een kom 1/2 el mayonaise per persoon met peper en zout. Vul een diep bord met de panko. Haal de kipfilethaasjes eerst door de mayonaise en vervolgens door de panko. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet indien nodig af. Voeg per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker toe aan de rijst. Roer goed door en bewaar afgedekt tot serveren.

3

Maak in een ovenschaal een marinade van de knoflook en per persoon: 1/2 el zonnebloemolie en 1/2 el zoet-pittige chilisaus. Voeg de garnalen toe aan de ovenschaal en meng goed. Bak 8 - 10 minuten in de oven of totdat de garnalen gaar zijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Voeg de komkommer toe en zet apart. Schep af en toe om.

4

Vul de bodem van een koekenpan met 1 el zonnebloemolie en verhit. Leg, wanneer de olie goed heet is, de gepaneerde kip voorzichtig in de pan. Bak 3 - 4 minuten per kant of tot de kip gaar en goudbruin is. Schep de kip met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.

5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak het witte deel van de bosui samen met de gemengde paddenstoelen 6 - 8 minuten. Voeg de zoete Aziatische saus toe, draai het vuur laag en laat zachtjes bakken tot serveren. Meng in een kleine kom de overige chilisaus met de overige mayonaise.

6

Serveer de komkommer, gebakken paddenstoelen, garnalen, krokante kip en de rijst allemaal op aparte schalen. Garneer de garnalen met 1/3 van de groene bosui-ringetjes. Schenk de sojasaus over de rijst en garneer met gomasio en de overige bosui. Serveer de chili-mayonaise bij de krokante kip.