Skip to main content
Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm
Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

met broccolini, bosui en komkommer

Broccolini is een kruising van broccoli met a) groene asperge, b) Chinese broccoli of c) geen kruising maar jonge broccoli (Het juiste antwoord is: b)

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Soja
Hvede
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¾ cm

Verse gember

40 gram

Broccoli

1.32 stuk(s)

Lente-ui

75 gram

Gedroogde udonnoedels

½ stuk(s)

Komkommer

80 gram

Warmgerookte zalmsnippers

5 gram

Verse munt

½ stuk(s)

Limoen

10 ml

Sojasaus

10 ml

Sesamolie

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)649 kcal
Energie (kJ)2717 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers6 g
Vezels4.3 g
Eiwitten30 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.
  • Snijd de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn.
  • Voeg de noedels toe aan het kokende water en kook, afgedekt, in 2 - 4 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Tip: Wist je dat bosui en broccoli beide veel calcium bevatten?

Bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Gebruik een pan met goede anti-aanbaklaag.
  • Bak de knoflook en gember 1 minuut. Voeg de bosui en broccoli toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Blus af met 50 ml water per persoon en laat het geheel nog 4 - 5 minuten stoven tot het water is verdampt. Zet daarna het vuur uit.
  • Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes.
Snijden
3
  • Voeg de komkommer, zalmsnippers en udonnoedels toe aan de warme hapjespan. Laat het vuur uit.
  • Snijd ondertussen de blaadjes munt fijn en de limoen in partjes.
  • Maak ondertussen in een kleine kom een dressing van de sojasaus, sesamolie en het sap van 1/4 limoen per persoon (zie Tip).
  • Roer de dressing door de noedelsalade. Breng eventueel op smaak met peper.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege of voeg pas op het einde een klein beetje toe naar smaak.

Serveren
4


  • Verdeel de noedelsalade over diepe borden.
  • Garneer met de overige limoenpartjes.
  • Voeg eventueel de overige sojasaus toe naar smaak.

Tip: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Vitamine D versterkt je immuunsysteem en is nodig voor de calciumopname - vooral vette vis, zoals zalm, zit er vol mee.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen