HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAziatische Noedelsalade Met Kogelbiefstuk
topBanner
Aziatische noedelsalade met kogelbiefstuk

Aziatische noedelsalade met kogelbiefstuk

met zoet-pittige dressing

25% korting
Lees meer

Deze frisse salade met reepjes biefstuk is makkelijk om te maken en zit bovendien bomvol smaak!

Allergenen:VisPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd5 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten

Voor 2 personen

Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon

Voor 2 personen

100 gram

Brede rijstnoedels

1 stuk(s)

Kogelbiefstuk

90 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

20 ml

Vissaus

(BevatVis)

30 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Limoen

10 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

(Kan bevattenSelderij)

20 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1675 kJ
Energie (kcal)400 kcal
Energie (kJ)1675 kJ
Energie (kcal)400 kcal
Vetten13.0 g
Vetten13.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten46 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers2.0 g
waarvan suikers2.0 g
Vezels3.67 g
Vezels3.67 g
Eiwitten22 g
Eiwitten22 g
Zout3.0 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen (zie Tip). Kook de noedels, afgedekt, in 4 - 5 minuten gaar. Giet daarna af en spoel onder koud water. Halveer de komkommer en snijd vervolgens in dunne reepjes. Snijd de verse kruiden fijn.

Tip: Het best kun je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

2

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Leg de biefstuk in de pan en bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin (zie Tip). Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

3

Pers de helft van de limoen uit boven een saladekom en snijd de andere helft in partjes. Voeg de vissaus en de mix van rode peper, knoflook en gember toe aan de saladekom. Meng goed met het limoensap en breng op smaak met peper en zout. Voeg de gekookte noedels, komkommer en slamix toe aan de saladekom en meng met de dressing.

4

Snijd de biefstuk, tegen de draad in, in dunne plakken. Verdeel de noedelsalade over diepe kommen en leg de reepjes biefstuk erbovenop. Garneer met de verse kruiden, pinda's en limoenpartjes.