Aziatische kip in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische kip in roomsaus

Aziatische kip in roomsaus

met bloemkoolrijst en rode paprika

Romige saus, malse kip en milde, kruidige smaken - dit recept heeft voor ieder wat wils en is daarmee perfect voor het hele gezin. Ook handig voor als je kinderen hebt die niet van bloemkool houden: de groente is in dit recept 'vermomd' als rijst. Een populair en koolhydraatarm alternatief voor rijst.

Labels:
Familie
Allergenen:
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Pandanrijst

½ stuk(s)

Sjalot

1.5 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Rode paprika

20 gram

Cashewstukjes

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

3 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Kippendijreepjes

⅓ pak(ken)

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

60 ml

Kippenbouillon

¾ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ tl

Wittewijnazijn

¾ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4000 kJ
Energie (kcal)956 kcal
Vetten52 g
waarvan verzadigd20.6 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers11.8 g
Vezels6 g
Eiwitten34 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Zeef
Rasp
Hapjespan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de pandanrijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen in een zeef.

Snijden
2

Snipper ondertussen de sjalot en rasp de gember, inclusief de schil, met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de rode paprika in blokjes. Hak de bladpeterselie grof.

Kip en cashews bakken
3

Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel op hoog vuur en fruit de sjalot, de gember en de rode peper 1 - 2 minuten. Voeg de kippendijreepjes, de cashewstukjes en de rode paprika toe en bak nog 2 minuten.

Saus maken
4

Schenk de kookroom en de bouillon in de pan met kip en breng aan de kook. Zet het vuur middelmatig en laat 3 - 4 minuten zachtjes koken, of tot de kip gaar is. Meng vervolgens de wittewijnazijn door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

Rijst bakken
5

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een hapjespan op hoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak nog 3 minuten. Voeg de gekookte pandanrijst, peper en zout toe en schep goed om. Bak nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de rijst over kommen of diepe borden. Schep er de romige kip op en garneer met de bladpeterselie.