Auberginerolletjes met halloumi en basilicumcrème
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Auberginerolletjes met halloumi en basilicumcrème

met gebakken aardappelen en salade

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

250 gram

Aardappelen

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 ml

Basilicumcrème

125 gram

Rode kerstomaten

30 gram

Babyspinazie en radicchio

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Honing

1 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4010 kJ
Energie (kcal)958 kcal
Vetten59.7 g
waarvan verzadigd21.1 g
Koolhydraten63.8 g
waarvan suikers16 g
Vezels12.5 g
Eiwitten31.6 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Grillpan of koekenpan
Koekenpan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in 4 á 5 dunne plakken per persoon. Smeer de plakken aubergine in met 1 el olijfolie per persoon en bestrooi ze met peper en zout. Verhit een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergineplakken aan beide kanten 2-3 minuten, of tot ze zacht en goudbruin zijn.

2

Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. 

3

Halveer de halloumi (zie TIP) in de lengte en snijd vervolgens in evenveel staafjes als dat er aubergineplakken zijn. Rol elk staafje samen met 1/4 tl basilicumcrème in een plak aubergine. Leg de auberginerollen op een met bakplaat met bakpapier en bak 12-14 minuten in de oven. Zorg dat er nog plaats in voor de ovenschaal.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de halloumi. De overige halloumi kun je de volgende dag als broodbeleg gebruiken, of in een salade verwerken.

4

Meng de cherrytomaten in een ovenschaal met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet de ovenschaal in de oven en bak 12 minuten mee met de auberginerollen (zie TIP).

Tip: Heb je nog aubergine over? Snijd de rest dan in zeer kleine blokjes en bak ze mee met de cherrytomaten in de ovenschaal.

5

Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd, peper en zout. Meng de salademix met de dressing.

6

Verdeel de aardappelen en de auberginerollen over de borden. Serveer de salade en de gebakken cherrytomaten erbij.

Tip: Halloumi is een stevige kaas, die je door zijn structuur goed kunt grillen - hij smelt namelijk niet, maar krijgt een lekker bruin korstje.