HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBakbox | Appelflappen Met Citroen Mascarponeroom
topBanner
Bakbox | Appelflappen met citroen-mascarponeroom

Bakbox | Appelflappen met citroen-mascarponeroom

12 porties | Bak het zelf met verse ingrediënten

Lees meer

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Deze appelflappen krijgen een luxe twist! Je serveert ze namelijk met frisse citroen-mascarponeroom.

Allergenen:TarweGlutenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten

Voor 2 personen

Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon

Voor 2 personen

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(BevatTarwe, Gluten)

½ stuk(s)

Appel

0.06 zakje(s)

Gemalen kaneel

5.1 gram

Rozijnen

(Kan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

0.17 stuk(s)

Citroen

8.5 gram

Mascarpone

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

20 gram

Suiker

5 ml

Melk

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2648 kJ
Energie (kcal)633 kcal
Energie (kJ)2648 kJ
Energie (kcal)633 kcal
Vetten41.0 g
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd25.0 g
waarvan verzadigd25.0 g
Koolhydraten57 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers49.0 g
waarvan suikers49.0 g
Vezels1.05 g
Vezels1.05 g
Eiwitten6 g
Eiwitten6 g
Zout0.0 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Grote kom
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Kom
Garde
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes van ongeveer 1/2 cm. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Pers het sap van 1/2 citroen.

2

Meng in een grote kom de appelstukjes met de rozijnen, 1 tl kaneel, 2 el rietsuiker en 2 el citroensap. Rol het bladerdeeg uit. Snijd elk vel bladerdeeg in 6 gelijke stukken door het in de lengte te halveren en daarna in de breedte in 3 stukken te snijden. Schep de vulling in het midden van de plakjes bladerdeeg en houd hierbij de randen vrij. Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling zodat je een driehoek krijgt. Druk de randen goed aan met een vork.

3

Verdeel de appelflappen over twee bakplaten met bakpapier. Bestrijk met een kwastje of theelepel de appelflappen met de melk en bestrooi met de overige suiker naar smaak. Let op: houd 1/2 el suiker apart voor de mascarponeroom. Bak de appelflappen in 20 - 25 minuten goudbruin in de oven.

4

Voeg de mascarpone, slagroom, 1/2 el suiker en 2 tl citroenrasp toe aan een kom. Klop het mengsel met een garde of (hand)mixer stijf tot de room in een piek rechtop blijft staan als je de garde of (hand)mixer optilt. Serveer de appelflappen met de citroen-mascarponeroom.