Andijviestamppot met gebakken halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Andijviestamppot met gebakken halloumi

Andijviestamppot met gebakken halloumi

met appelsalade en honingmosterddressing

.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

300 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Appel

10 gram

Walnootstukjes

7.5 gram

Sultana rozijnen

150 gram

Gesneden andijvie

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 tl

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

½ el

Honing

5 ml

[Plantaardige] melk

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)916 kcal
Energie (kJ)3830 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers31 g
Vezels13.8 g
Eiwitten35 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Kook ruim water in een grote pan met deksel voor de aardappelen. Verkruimel 1/4 bouillonblokje boven de pan.Snipper de ui.Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd ze in stukken.Kook de aardappel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.

Salade maken
2

Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in dunne partjes.Meng in een saladekom per persoon 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el honing, 1/2 tl mosterd met peper en zout.Meng de helft van de appel, walnootstukjes en rozijnen met een hand andijvie per persoon in de saladekom door de dressing.

Halloumi bakken
3

Snijd de halloumi in plakken van 1/2 cm dik.Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.Verhit in dezelfde koekenpan 1/4 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de halloumi 2 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper.

Stamppot maken
4

Giet de aardappelen af en stamp met een aardappelstamper tot een grove puree.Voeg een scheutje melk, 1/2 tl mosterd per persoon en een klontje boter om het smeuïg te maken.Roer de andijvie, gebakken ui en de overige appel door de stamppot en breng op smaak met peper en zout.Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de halloumi en de salade.