Nieuw ingrediënt in je box! Kroepoek uit Zeeland. Gemaakt met alleen maar natuurlijke ingrediënten, waaronder zoete garnaaltjes, gevangen in de Noordzee.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
65 gram
Risottorijst
½ stuk(s)
Paksoi
½ stuk(s)
Wortel
100 gram
Kipfilethaasjes
10 gram
Pikante honingpinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Sesamzaad, Noten)
½ zakje(s)
Zoet-pikante chilisaus
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
30 gram
Kroepoek met Noordzeegarnalen
(Bevat Schaaldieren Kan bevatten Weekdieren, Vis)
½ stuk(s)
Ui
0.13 stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
1 el
Zonnebloemolie
100 ml
Water
½ el
[Zoutarme] ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
Weeg de risottorijst af. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de sesamolie in een pot met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook in 2 - 3 minuten goudbruin. Verlaag het vuur en voeg de risottorijst, 100 ml water per persoon en een snuif zout toe aan de pot (zie Tip). Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar afgedekt tot serveren.
Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.
Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi in repen (zie Tip). Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de kipfilethaasjes in stukken van 1 - 2 cm.
Tip: Houd je van knapperige groenten? Snijd de paksoi dan in grovere stukken zodat ze lekker knapperig blijven tijdens het bakken.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de wortel en ui 3 - 5 minuten. Voeg de paksoi toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan. Bak, afgedekt, 2 - 4 minuten. Breng verder op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middellaag vuur. Bak de kip 5 minuten. Voeg de zoet-pikante chilisaus, sojasaus en ketjap toe en bak nog 2 minuten.
Haal de groenten uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan en bak 1 spiegelei per persoon. Hak ondertussen de pikante honingpinda's grof.
Verdeel de rijst en groenten over de borden. Schep de kipfiletstukjes en de saus over de rijst. Leg het spiegelei op de rijst. Garneer met de pikante honingpinda's. Serveer met de kroepoek.