De kipworstjes uit dit gerecht hebben we alvast voorgekruid met onder andere paprika, tijm en oregano. Aan kruiden geen gebrek, want ook verse dille behoort tot de ingrediënten. Dille wordt ook gebruikt om groente in te maken. Lees meer over het inmaken van groente op de informatiekaart.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Vastkokende aardappelen
½
Ui
½
Courgette
2
Gekruide kipworst
2 el
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 takje(s)
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
¼
Groentebouillon
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de aardappelen (ditta) en snijd in dunne plakken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui en snijd de courgette in dunne plakken.
Smelt de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Prik de kipworstjes met een scherp mesje in op 3 plekken en bak de kipworstjes in 6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.
Zet de pan met het bakvet van de kipworstjes terug op laag vuur, voeg de overige roomboter en ui toe en fruit 2 minuten. Voeg daarna de courgette toe en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de gekookte aardappelschijfjes toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de pan van het vuur. Hak de dille fijn. Voeg de crème fraiche en de helft van de dille toe en roer door. Breng verder op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en leg op elk bord twee kipworstjes. Besprenkel met het bakvocht van de kipworstjes en bestrooi met de overige dille.