Dit zijn alle maaltijden uit alle boxen van 29 juli tot en met 2 augustus. Je kunt zelf jouw maaltijden kiezen.

Vandaag maak je zoete parelcouscous met rozijnen, peen en rode cherrytomaten uit de oven. Het gerecht blijft fris door de bladpeterselie en de tuinkers. Lekker met de gebakken kabeljauw!


Bereidingstijd
45 min


Moeilijkheidsgraad
Makkelijk 3


Voor deze zomerse pizza's met een bodem van Libanees platbrood, maak je zelf je tomatensaus. Het is een snelle variant, maar wanneer je de tijd hebt, kun je de saus ook eerder opzetten. Belegd met champignons, coppa di parma, provolone en rucola om de pizza helemaal af te maken.


Bereidingstijd
25 min


Moeilijkheidsgraad
Makkelijk 1


Wist jij dat een krieltje eigenlijk gewoon een normale aardappel is? Ze zijn klein gebleven door kou, vroege oogst of een plaag. Telers kunnen deze niet meer als gewone aardappel verkopen, omdat ze een verkeerde maatvoering hebben. Zo is het krieltje ontstaan!


Moeilijkheidsgraad
Makkelijk 2


Een dressing kan een salade maken of kraken. Met de juiste dressing breng je alle smaken in balans. Vandaag maak je een dressing met onder andere mosterd en dille, die perfect met de gerookte forel combineert. De felroze radijsjes geven het gerecht een lichtpittig karakter. De forel is niet alleen smakelijk gerookt, maar bevat ook veel gezonde vetten en zit boordevol vitamine D.


Bereidingstijd
30 min


Moeilijkheidsgraad
Makkelijk 2


Venkel heeft een lichte anijssmaak die in de verte wel wat aan drop doet denken. In dit gerecht combineer je het met Italiaans gekruid kipgehakt en de milde, zachte zuivelsmaak van crème fraîche. Op onze blog vind je een handig stappenplan voor het schoonmaken van venkel.


Bereidingstijd
30 min


Moeilijkheidsgraad
Makkelijk 2


Dit is een heerlijke soep van oranje groenten en smeuïge, hartige pindakaas, die beide uitstekend combineren met de knalgele currykruiden. Je serveert de soep met een gekookt eitje en volkoren pitabroodjes om in de soep te dopen.


Bereidingstijd
30 min


Moeilijkheidsgraad
Makkelijk 2


Deze op de Indiase keuken geïnspireerde dahl is goed gevuld, met vlezige aubergine en zoete bataat. Dahl is een gerecht op basis van gekookte peulvruchten met specerijen. De kaneel, kardemom, gember en het mosterdzaad maken dit samen tot een kruidig, exotisch gerecht met frisse yoghurt als tegenhanger.


Bereidingstijd
40 min


Moeilijkheidsgraad
Makkelijk 2


Deze maaltijd is een echte doordeweekse pasta. Lekker snel klaar en toch smaakvol door de groene pesto en parmigiano reggiano. De kaas ontvang je in de vorm van een blokje, dan kun je hem naar eigen wens grof of fijn raspen.


Bereidingstijd
30 min


Moeilijkheidsgraad
Makkelijk 2


Tartaar is een mooi mals stukje rundvlees, dat niet te lang gebakken moet worden, omdat het anders snel droog wordt. Haal het vlees liever eerder uit de pan en laat naar wens nagaren in aluminumfolie.


Bereidingstijd
35 min


Moeilijkheidsgraad
Makkelijk 2


Tajines ontlenen hun naam aan de aardwerken stoofpot waarin ze worden bereid, en die vooral in de Marokkaanse en Tunesische keuken veel worden gebruikt. Heb je zo'n prachtige pot niet in huis? Gebruik bij dan een braadpan voor een soortgelijk resultaat.


Bereidingstijd
45 min


Moeilijkheidsgraad
Makkelijk 2