Dit zijn alle maaltijden uit alle boxen van 16 tot en met 20 september. Je kunt zelf jouw maaltijden kiezen.

Deze week eet je doradefilet. Deze vis, ook wel de goudbrasem genoemd, dankt zijn naam aan de gouden streep die over zijn neus loopt. De tabouleh die je erbij eet is fris dankzij de radijs en een dressing van volle yoghurt en munt.


Bereidingstijd
25 min


Moeilijkheidsgraad
Makkelijk 1


In dit gerecht maak je zelf een snelle cocktailsaus door mayonaise en tomatenpuree met appelcider te mengen. De saus past perfect bij de kip en aardappelen met zoete peen uit de oven. Omdat de cider alcohol bevat kun je deze voor kinderen achterwege laten.


Bereidingstijd
40 min


Moeilijkheidsgraad
Makkelijk 2


De bloemkool in dit gerecht snijd je in kleine korrels, wat ook wel bloemkoolrijst genoemd wordt. Dit geeft niet alleen een heerlijke smaak, het zorgt gemengd met de zilvervliesrijst bovendien voor een lichtere textuur. Je maakt de nasi af met een spiegelei en knapperige pinda's.


Bereidingstijd
35 min


Moeilijkheidsgraad
Makkelijk 2


Deze schotel lijkt qua smaak een beetje op Spaanse paella - een van oorsprong eenvoudig boerengerecht om restjes op te maken. Onze variant uit de oven is gelukkig een stuk sneller klaar dan het origineel, paella staat normaal namelijk uren in een speciale pan op het houtskoolvuur te pruttelen.


Bereidingstijd
35 min


Moeilijkheidsgraad
Makkelijk 2


Vandaag maak je een smaakvolle lasagne met rundergehakt. De grana padano zorgt voor extra romigheid en de basilicum brengt de nodigde frisheid met zich mee. Dit gerecht is een goed voorbeeld van 'comfort food'. Let jij op je calorie-inname? Lees dan de tip!


Bereidingstijd
45 min


Moeilijkheidsgraad
Makkelijk 2


Dit is een klassieke gehaktschotel met prei, maar dan vegetarisch en met een lekker veel kerrie – een mix van verschillende specerijen. De extra romige aardappelpuree met een knapperig kaaskorstje combineert heerlijk met het hartige vegetarische gehakt.


Bereidingstijd
45 min


Moeilijkheidsgraad
Makkelijk 2


Je vult de portobello’s – eigenlijk een soort uit de kluiten gewassen kastanjechampignons – met feta. De portobello’s worden gekweekt op Nederlandse bodem en zijn een perfecte vleesvervanger, zeker wanneer je ze vult met kaas. De rucola-veldslamelange maakt het gerecht lekker fris.


Moeilijkheidsgraad
Makkelijk 2


Voor dit gerecht maak je zelf tacochips door kant-en-klare tacoschelpen te bestrooien met komijn en knapperig te bakken in de oven. De warme smaak van het paprikapoeder en de pittige komijn geven deze quinoasalade een Mexicaans tintje.


Bereidingstijd
30 min


Moeilijkheidsgraad
Makkelijk 2


Dit gerecht heeft veel verschillende smaken. De kipfilet is door onze leverancier mediterraans gekruid en past perfect bij de frisse tomatensalade en knapperig gebakken aardappelen. De kruidenroomkaas geeft de andijvie een zachtere smaak waardoor hij bij iedereen in de smaak valt.


Bereidingstijd
45 min


Moeilijkheidsgraad
Makkelijk 2


Dit is een combinatie van zoete biet en peer met zilte geitenkaas, pittige rucola en walnoten. De peer en biet bak je in de oven waardoor ze een geroosterde smaak krijgen die goed samengaat met de conchiglie.


Bereidingstijd
30 min


Moeilijkheidsgraad
Makkelijk 2