De filosofie van HelloFresh

Hoe wij onze ingrediënten en leveranciers selecteren


HelloFresh. Fresh zit niet alleen in onze naam. We vinden het ook belangrijk dat onze producten zo fresh mogelijk zijn. Wij doen voor jou de boodschappen voor complete maaltijden en gaan op zoek naar de beste producten. Hoe we dat doen? Heel eenvoudig, aan de hand van onze eigen selectiecriteria: de producten moeten vers en lekker zijn en het moet duidelijk zijn waar de producten vandaan komen.

Verrassende seizoensproducten
De selectie van de producten voor de HelloFresh Box begint al bij de ontwikkeling van de recepten. Wij kiezen bijvoorbeeld voor groenten die niet iedereen kent en die je ook niet snel in de supermarkt vindt. Met HelloFresh leer je dus nieuwe producten kennen en wij vertellen je hoe je ze klaarmaakt. We houden ook rekening met de seizoenen. Zo staan er in de winter regelmatig pastinaak, koolraap en boerenkool op het menu en zie je in het voorjaar meer gerechten met raapstelen, postelein en asperges.

Vers en lekker
Onze prioriteit is dat de producten vers, gevarieerd en vooral lekker zijn. Dat vinden we belangrijker dan dat het product een keurmerk heeft. Zo is bijvoorbeeld niet alles biologisch. Omdat de meeste producten vers zijn en direct bij de leverancier worden gekocht, bevatten ze meestal geen onnodige smaakversterkers of toevoegingen om de houdbaarheid te verlengen.

Gemakkelijk en gezond
Wij houden niet van gedoe. Daarom maken wij lekkere, evenwichtige maar eenvoudige recepten. Je maakt ze in gemiddeld 30 minuten klaar. Wij berekenen de voedingswaarden, zodat je zelf kan checken of je niet te veel vet, koolhydraten en eiwitten binnenkrijgt. Zo maken we je het leven wat makkelijker. Je zet keer op keer zorgeloos een gezonde maaltijd op tafel!

Geproduceerd met passie
Wij vinden het belangrijk dat onze klanten weten wat ze eten en waar de producten vandaan komen. Daarom kiezen we onze leveranciers zorgvuldig uit. We vinden het belangrijk dat de leveranciers, net als wij, passie en aandacht hebben voor het product. En dat die producten worden geproduceerd met respect voor het milieu en dierenwelzijn. In onze wekelijkse nieuwsbrief krijg je informatie over de producten en hun herkomst.

Duurzaam
Wij laten ons inspireren door het seizoen. Het uitgangspunt bij de keuze van de ingrediënten is dat ze van dichtbij komen, uit België, Nederland of andere buurlanden. Soms zitten er ook wel eens ingrediënten uit verdere landen in de box. Dat komt omdat wij variatie belangrijk vinden en in sommige seizoenen bepaalde producten moeilijk te vinden zijn. We houden er niet van om voedsel weg te gooien en dus portioneren we onze producten. Wat over is, schenken we aan de Voedselbank. Het karton van de HelloFresh Box wordt gerecycleerd. We gebruiken alleen niet recycleerbaar verpakkingsmateriaal als dat de kwaliteit van de losse producten ten goede komt.

Ons beleid (update 13-08-2016)
Bij HelloFresh staat duurzaamheid en dierenwelzijn hoog in het vaandel. Een groot gedeelte wordt afhankelijk van het seizoen ingekocht en ons vlees nemen we af van Nederlandse leveranciers. We weten waar ons vlees vandaan komt en we kijken kritisch naar de leefomstandigheden van de dieren. Het zijn producten met een goed verhaal. Uiteraard kijken we wel continu naar wat we kunnen verbeteren, dit is een doorlopend onderwerp van gesprek; zowel binnen ons eigen team als met onze leveranciers. We werken continu aan optimalisatie van ons beleid. Ook nu zijn we hier mee bezig: we zetten ons beleid beter op papier, we geven in de toekomst nog meer klanten een letterlijk kijkje in de keuken van onze leveranciers en we blijven kritisch kijken naar onze producten. Herkomst en dierenwelzijn blijven hierbij een belangrijke rol spelen.

Heb je nog vragen over specifieke producten, laat het ons dan weten!