HelloFresh en duurzaamheid

Met een box vol verse ingrediënten willen we van elke maaltijd een moment maken om naar uit te kijken. Duurzaamheid is daarbij een belangrijk thema en daar zijn we op verschillende manieren mee bezig.Voedselverspilling

Elke week bestellen wij na de besteldeadline alle ingrediënten voor jouw box bij onze leveranciers. Zo bestellen we precies genoeg. Daarnaast vind je in jouw box alle ingrediënten in precies de juiste hoeveelheden, zodat je bijna niets overhoudt. Zo zorgen we dat er zo min mogelijk voedsel wordt verspild. Houd je toch iets over? Op onze blog geven we leuke én lekkere tips over wat je hiermee kunt doen.Voedselbank

Zijn alle boxen ingepakt en houden we toch ingrediënten over, dan gaan deze (als ze voldoen aan de juiste eisen) naar de Voedselbank. Al onze inpaklocaties werken samen met een plaatselijke Voedselbank, zodat de overige producten in plaats van in de HelloFresh Box in een andere box - met een goede bestemming! - terechtkomen.

duurzaamheid


Verpakkingsmateriaal

Om de kwaliteit en versheid van de ingrediënten te behouden, gebruiken we in de box verpakkingsmateriaal. We zijn altijd op zoek naar manieren om de hoeveelheid verpakkingen die wij gebruiken te verminderen, zonder in te hoeven leveren op de kwaliteit van jouw ingrediënten.Plastic verpakkingen

Waar mogelijk gebruiken we kraftpapier - het bruine, vetvrije papier dat je eenvoudig bij het oud papier kunt recyclen - of het liefst helemaal geen verpakking. Maar wist je dat verse kruiden en sommige groenten zoals komkommer wel een week langer goed blijven als ze verpakt zijn in plastic? Om voedselverspilling tegen te gaan kiezen we in die gevallen voor plastic verpakkingen.

Karton

De box is gemaakt van gerecycled karton. In 2018 hebben we 20% minder karton gebruikt dan het jaar ervoor, door dunner karton voor de box te kiezen. Ook zijn de receptkaarten vervangen door dunner en duurzamer papier.

Recyclen

Je kunt de box zelf bij het oud papier zetten of hem meegeven aan de chauffeur. Wij zorgen dan dat de box gerecycled wordt. Het plastic verpakkingsmateriaal kun je recyclen bij het plastic afval. Hoe dit in jouw buurt is geregeld, kun je bij jouw gemeente navragen.

duurzaamheid


CO₂-uitstoot

We zijn ons bewust van de impact die CO₂-uitstoot heeft op onze omgeving. We proberen dit dan ook op verschillende manieren te verminderen. Zo stimuleren we bijvoorbeeld het eten van vegetarische gerechten in onze box en testen we allerlei duurzame alternatieven voor onze bestelbusjes. Ben jij onze elektrische busjes al tegengekomen?Groen in de box

Vlees zorgt voor CO₂-uitstoot. Daarom kiezen wij voor voldoende afwisseling en inspirerende groentegerechten in de box. Zo vind je in de Originalbox bijvoorbeeld standaard elke week een visrecept en een recept zonder vlees of vis. Wil je liever iets anders eten? Je kunt zelf een keuze maken uit het gevarieerde menu.

Bezorging

De box wordt bij jou thuisbezorgd in een gekoeld busje. Om het aantal kilometers te beperken, zijn er in de hele Benelux verschillende locaties van waaruit gekoelde busjes de box ophalen en bij jou thuisbezorgen. Zo is er altijd een bij jou in de buurt. In rustigere periodes bieden we ruimere bezorgtijden. Zo kunnen we de meest efficiënte routes uitstippelen. Ook zijn we volop bezig met het ontwikkelen van andere bezorgmethodes - zo zijn de eerste elektrische busjes een feit.

duurzaamheid

Het nieuwe inpakken

Het inpakken van alle boxen gebeurt in ons nieuwe distributiecentrum in Bleiswijk. Van de nieuwste technische snufjes tot 1.200 m2 aan zonnepanelen - we doen er alles aan om zo goed mogelijk te recyclen en zo min mogelijk energie te verbruiken. Ook aan de buren is gedacht - zo zijn er 37 vogelhuisjes te vinden op het terrein.Uitblinker in duurzaamheid

HelloFresh in Bleiswijk is zelfs zo duurzaam, dat we er een heus 'certificate of excellence' voor hebben gekregen - en niet zomaar een! BREEAM is één van de meest gebruikte duurzaamheidskeurmerken ter wereld. Met dit certificaat behoren we tot de top 25% van meest duurzame gebouwen ter wereld. En daar zijn we best een beetje trots op!

HelloFresh maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren en de inhoud van de website te optimaliseren. Meer hierover lees je in ons privacy statement. Door gebruik te blijven maken van deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.