HelloFresh en duurzaamheid

Bij HelloFresh streven we ernaar jouw maaltijd zo duurzaam mogelijk op jouw bord te krijgen. Benieuwd hoe?

duurzaamheid

Meer groente, minder vlees

Door minder vlees te eten reduceren we onder andere de hoeveelheid CO₂-uitstoot. Mede daarom bieden wij in onze Originalbox standaard elke week een vlees-, een vis- en een veggierecept aan. Dit kun je natuurlijk aanpassen naar jouw voorkeur.

duurzaamheid

Voedselverspilling

Door nauw contact te onderhouden met onze leveranciers, weten zij precies welke hoeveelheden zij voor HelloFresh moeten produceren. Wij bestellen pas wanneer we weten hoeveel klanten het product willen hebben. Zo bestellen we de juiste hoeveelheden en blijft er zo min mogelijk over. Als er onverhoopt toch producten overblijven, worden deze - mits ze aan de kwaliteitsnormen voldoen - gedoneerd aan de voedselbank. Zij verdelen het onder de mensen die het goed kunnen gebruiken.

duurzaamheid

Verpakkingen

Onze HelloFresh Box is gemaakt van gerecycled karton. Wanneer je jouw opgevouwen HelloFresh Box teruggeeft aan onze HelloFresh-bezorger, zorgen wij ervoor dat het papier op de juiste manier gerecycled wordt.


Wij proberen zo min mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken. Toch kunnen wij de versheid en hygiëne van bepaalde producten beter garanderen door ze te verpakken in kraftpapier of plastic. Wist je bijvoorbeeld dat een komkommer verpakt in plastic tien dagen langer houdbaar is? Plastic kun je recyclen door het bij het plasticafval te sorteren. Kraftpapier wordt gemaakt van recyclebare papierpulp en kun je recyclen door het bij het oud papier te doen.


Benieuwd hoe je voedselverspilling nog meer kunt tegengaan? Bekijk hier onze tips:

infographic_duurzaamheid.jpg