Samen
duurzaam

Duurzaamheid is onderdeel van alles wat we doen. Klinkt het verminderen van jouw CO₂-voetafdruk ingewikkeld? Laten we het samen doen! Door kleine stapjes te zetten, maken we het verschil.
Duurzaamheid is onderdeel van alles wat we doen. Klinkt het verminderen van jouw CO₂-voetafdruk ingewikkeld? Laten we het samen doen! Door kleine stapjes te zetten, maken we het verschil.

Verklein je CO₂-voetafdruk

Minder voedsel verspillen en je CO₂-voetafdruk verkleinen? Met HelloFresh koop, kook en eet je gemakkelijk op een duurzame manier. Lekker duurzaam dus!

Wist je dat...

Ons distributiecentrum

heeft 740 zonnepanelen op het dak

Koken met HelloFresh

zorgt voor gemiddeld 38% minder voedselverspilling* dan koken zonder HelloFresh

Elektrisch bezorgd

dat geldt al voor 60% van de boxen in de Benelux. Op naar 100%!

Jouw HelloFresh-maaltijd

zorgt voor 11% minder CO₂-uitstoot** dan de supermarkt

Onze E-busjes

worden opgeladen met 100% groene windenergie
Rechtstreeks van onze leveranciers

Rechtstreeks van onze leveranciers

Kwaliteit en versheid staan bij het selecteren van de ingrediënten in de box altijd op één. Daarom kiezen we er waar mogelijk voor om direct samen te werken met leveranciers van dichtbij, die zich ook inzetten voor duurzaamheid. Zo zijn de ingrediënten niet te lang onderweg en weten we perfect waar ze vandaan komen en hoe ze zijn geproduceerd.
Voorkom voedselverspilling

Voorkom voedselverspilling

Vind jij eten dat in de prullenbak belandt ook zonde? Kook met HelloFresh en verspil minder voedsel. Wij kopen de ingrediënten in op basis van jouw bestelling en jij ontvangt ze in exact de juiste hoeveelheden. Zo streven we naar minder dan 0,2% voedselverspilling in onze keten én verspillen thuiskoks met HelloFresh wereldwijd gemiddeld 21% minder voedsel dan wanneer ze zelf boodschappen doen en koken.
Slim verpakt

Slim verpakt

Verduurzamen, verminderen en optimaliseren van onze verpakkingen, daar zijn we elke dag mee bezig. Ons doel? Minder afval en jou verzekeren van de beste verse ingrediënten. Waarom sommige ingrediënten in jouw box verpakt zijn? Zodat we zeker weten dat ze vers bij je aankomen. Zo belandt er minder in de prullenbak en gaan we voedselverspilling tegen.
Onze inzet op het gebied van duurzaamheid

Onze inzet op het gebied van duurzaamheid

Bij HelloFresh nemen we duurzaamheid serieus. In 2022 hebben we wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen voor emissiereductie vastgesteld. Deze zijn in overeenstemming met de doelstelling van het klimaatakkoord van Parijs om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden. Bekijk het duurzaamheidsrapport van 2023 voor onze laatste duurzaamheidsinitiatieven en hoe we de impact daarvan meten.

Jouw maaltijdbox, van nature duurzaam

Elke week kopen wij de ingrediënten in op basis van jouw bestelling en jij ontvangt ze in exact de juiste hoeveelheden. Zo hebben we nauwelijks voedselverspilling in onze keten én verspil jij thuis minder voedsel dan wanneer je zelf voor het avondeten zorgt. Bovendien heeft HelloFresh een superkorte keten: we vermijden extra stops op onze routes en geven de voorkeur aan ingrediënten van dichtbij, zodat ze niet te lang onderweg zijn en vers blijven. Het resultaat: jouw HelloFresh-maaltijden zorgen voor 11% minder CO2-uitstoot dan dezelfde maaltijden gemaakt met ingrediënten uit de supermarkt. Meer weten over onze levenscyclusanalyse?