BestellenCadeaubon

De eerste internationale CO₂-neutrale maaltijdboxleverancier

De eerste internationale CO₂-neutrale maaltijdboxleverancier

Wij compenseren 100% van onze directe CO₂-uitstoot en daarmee zijn wij jouw milieuvriendelijke maaltijdbox.
Wij compenseren 100% van onze directe CO₂-uitstoot en daarmee zijn wij jouw milieuvriendelijke maaltijdbox.

CO₂-uitstoot verminderen bij HelloFresh

Onze missie is de manier waarop mensen eten te veranderen, en als onderdeel hiervan zijn we voortdurend op zoek naar hoe we jou kunnen helpen je ecologische voetafdruk in balans te brengen. We doen er alles aan om directe CO₂-uitstoot van onze interne activiteiten, zoals werken op kantoor of zakelijk reizen, te compenseren. Hoe we dit doen? We investeren in groene initiatieven via onze partner Planetly. Door de CO₂-voetafdruk van onze bezorging te compenseren, ondersteunen we jou in het maken van groene keuzes en stimuleren we milieuvriendelijke projecten over de hele wereld. Meer weten over hoe we dit doen? Bekijk ook ons Duurzaamheidsrapport van 2021.

Duurzame land- en bosbouw in Kenia

De regio Kasigau Corridor in Kenia is de belangrijkste migratiecorridor voor lokale wilde dieren zoals zebra's, cheeta's, leeuwen en andere (bedreigde) diersoorten. Wij steunen daarom duurzame land- en bosbouw in deze regio via het REDD+-project van de Verenigde Naties, een van de groene initiatieven van Planetly. Dit project streeft langetermijnstrategieën na om de uitstoot als gevolg van ontbossing en bosdegradatie terug te dringen. Ze beschermen hiermee meer dan 200.000 hectare bos, waar meer dan 11.000 wilde olifanten leven, en voorkomen de uitstoot van 1,6 miljard kilo CO₂ in de atmosfeer. Ook verschaft het project werkgelegenheid en opleiding aan lokale boeren om duurzame landbouw te bevorderen, een hogere opbrengst van de oogst te genereren en de bestaansmiddelen van de boeren in de toekomst te verbeteren.

Minder voedselverspilling in Nepal

In Kathmandu, Nepal, is het een enorme uitdaging om van het afval van de groentemarkten in de stad af te komen. Daarom steunt HelloFresh een bio-compostbedrijf dat groenafval omzet in organische compost. Elke week wordt er door dit project 50 ton organisch groenteafval van markten, dat anders op de vuilstort zou belanden, ingezameld.

Wereldwijde groene energieprojecten

HelloFresh investeert in verschillende initiatieven voor klimaatcompensatie, waaronder grootschalige oplossingen voor hernieuwbare energiebronnen in Turkije en China, en een project om broeikasgassen (methaan) op te vangen in Nederland.

Drie ultramoderne hydro-elektrische turbines leveren goedkope schone energie in Turkije. Het Gansu-windproject in China drijft 134 windturbines aan en ondersteunt op de langetermijn de werkgelegenheid in hernieuwbare energie.

In Nederland compenseren we onze CO₂-uitstoot door een VCS-gecertificeerd (Verified Carbon Standard) project te steunen dat de methaanuitstoot van boerderijen opvangt. Wanneer de bodem het stikstof uit mest niet langer kan absorberen, wordt de mest gebruikt om hernieuwbare elektriciteit op te wekken. Dit vermindert methaanuitstoot in de atmosfeer.

Over Planetly

Om er zeker van te zijn dat de bezorging van jouw maaltijdbox tot aan jouw voordeur CO₂-neutraal is, werken we samen met de klimaatactie-experts van Planetly. Zij bouwen programma's voor intelligent CO₂-management om onze totale directe CO₂-uitstoot te analyseren en ons te matchen met lokale en wereldwijde groene initiatieven, zoals hierboven genoemd. We werken alleen met gecertificeerde initiatieven die zorgvuldig door Planetly zijn geselecteerd, om ervoor te zorgen dat de projecten die we ondersteunen een echte impact hebben om klimaatverandering te voorkomen. Elk project is nauw verbonden met het model van de maaltijdbox en daarom richten we ons op de landbouw-, bosbouw- en groene-energiesector. Planetly ondersteunt ons ook bij het verder verkleinen van onze ecologische voetafdruk, bijvoorbeeld door in Duitsland over te gaan op groene stroom.