Snelle groene curry met witvis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle groene curry met witvis

Snelle groene curry met witvis

Met broccoli, rijst en gezouten pinda's

In een currypasta zijn Aziatische smaakmakers als gember, knoflook, limoenblad en citroengras fijngemalen, zodat jij in een handomdraai een kruidige curry op tafel zet. Voor het beste resultaat bak je de currypasta een paar minuten voordat je kokosmelk toevoegt, zo haal je de meeste smaak uit de ingrediënten

Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

60 gram

Basmatirijst

200 gram

Champignons

1 stuk(s)

Koolvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

40 gram

Groene currypasta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 ml

Kokosmelk

15 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3021 kJ
Energie (kcal)722 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd15.5 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers5.7 g
Vezels10 g
Eiwitten35 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok

Instructies

koken
1

• Kook 180 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. • Kook de rijst in 10 – 12 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

mengen
2

• Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. • Snijd de koolvisfilet in blokjes en meng met 1/4 van de groene currypasta. Breng op smaak met peper en zout. • Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur.

bakken
3

• Roerbak de broccoli 3 – 4 minuten. Voeg de overige currypasta toe en roerbak nog 1 – 2 minuten. • Voeg de kokosmelk en 50 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Laat, afgedekt, 4 – 5 minuten zachtjes koken. • Voeg de koolvis toe en stoof, afgedekt, in 2 – 3 minuten gaar.

serveren
4

Verdeel de rijst en de curry over de borden, breng op smaak met peper en zout en garneer met de gezouten pinda's.